Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Πως ένας 16χρονος έγινε εκατομμυριούχος

Ένας 16χρονος Βρετανός, κατάφερε και έβγαλε μέσα σε δύο χρόνια 1.000.000 δολάρια από το site που έχει κατασκευάσει.
Ο Christian Owens αγόρασε τον πρώτο του υπολογιστή όταν ήταν επτά ετών και τρία χρόνια αργότερα απέκτησε τον ... πρώτο του Mac.
Το  2008 ο 14χρονος πλέον Christian ίδρυσε τη δική του, online εταιρεία, το  Mac Bundle Box που από εκεί πουλούσε προγράμματα για το Mac OS X σε  τιμές πολύ χαμηλότερες από το κανονικό.
Ο τρόπος ήταν εντελώς νόμιμος  αφού έκανε διαπραγματεύσεις απευθείας με τους προγραμματιστές, έτσι  ώστε να πουλάει τα προγράμματα τους σε καλύτερες τιμές κι έτσι αν ένα  πρόγραμμα κόστιζε 400 δολάρια, οι πελάτες του Owens το αγόραζαν μόνο στα  40 δολάρια ενώ κάθε εκατοστός αγοραστής αποκτούσε κι ένα επιπλέον  πρόγραμμα δωρεάν.
Αυτό οδήγησε το MacBundle Box να γίνει πολύ γρήγορα  επιτυχία με αποτέλεσμα μετά από δύο χρόνια ο Christian Owens να έχει  κερδίσει 1.000.000 δολάρια.
Απ' οτι φαίνεται όμως αυτό δεν ήταν  αρκετό για τον Owens κι έτσι μπήκε και στo διαφημιστικό χώρο με τη νέα  εταιρία του τη "Branchr", που λειτουργεί με τη λογική του  "pay-per-click" και περιλαμβάνει περίπου 300 εκατομμύρια διαφημιστικές  προβολές ανά μήνα.
Για την ώρα το "Branchr" λειτουργεί σε 17.500  sites και σε εφαρμογές του iPhone ή Android ενώ μέσα στο πρώτο χρόνο  λειτουργίας της υπηρεσίας μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας 800.000  δολάρια, με αποτέλεσμα να απασχολεί ήδη οκτώ υπαλλήλους μεταξύ των  οποίων είναι και η μητέρα του.
Τέλος ο Owens λέει οτι δεν υπάρχει  κανένα μυστικό για την επιτυχία του παρά μόνο σκληρή δουλειά,  συγκεκριμένοι στόχοι και η πρόθεση να καταφέρεις κάτι σημαντικό.