Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

6 Λόγοι που δεν έρχετε ποτέ ο....οργασμός!!



Πολλές φορές ο πολυπόθητος οργασμός δεν έρχεται ποτέ… Τι είναι όμως αυτό που σε εμποδίζει να φτάσεις στα ουράνια;
Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι να βιώσεις οργασμό σε τακτική βάση –και όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών φτάνουν σπάνια ή και καθόλου σε αυτόν– δες τι μπορεί να σε εμποδίζει:
 
- Παθολογικά ή ψυχολογικά αίτια
Περίπου μία στις δέκα γυναίκες δεν έφτασε ποτέ σε οργασμό. Πρώτον, βρες αν η ρίζα αυτού είναι σωματική ή ψυχολογική. Μίλησε με το γιατρό σου, που θα μπορέσει να αποκλείσει ιατρικά αίτια, όπως ο διαβήτης, νευρολογικές ασθένειες ή μια ορμονική διαταραχή. Συνήθως η αιτία της ανοργασμίας στις νεαρές γυναίκες είναι ψυχολογική, όπως το στρες ή το ιστορικό κακοποίησης, που αντιμετωπίζονται καλύτερα σε συνεργασία με σεξολόγο.
 
- Η εικόνα σου
Τίποτα δε σταματά τον οργασμό πιο γρήγορα από το φόβο ότι δεν είσαι ωραία. «Η κορύφωση έχει να κάνει με το αν έχεις την αυτοπεποίθηση να αφεθείς» σημειώνει η Μάριαν Μπράντον, μία από τους συγγραφείς του Reclaiming Desire (Διεκδίκησε εκ νέου την επιθυμία). Όταν έρχονται αρνητικές σκέψεις για το σώμα σου, κατεύθυνε τον εσωτερικό επικριτή σου προς το αγαπημένο μέρος του σώματός σου (γλουτοί, στήθος, πλάτη) και κάνε σιωπηλά κομπλιμέντα. Οι καλές σκέψεις θα προκαλέσουν καλές δονήσεις!

- Ένοχα αισθήματα
Εάν φαντάζεσαι τη μητέρα σου να σε κατακρίνει όταν κάνεις σεξ ο οργασμός σου θα εξατμιστεί. «Οι γυναίκες που μεγάλωσαν σε σπίτι όπου η συζήτηση για το σεξ ήταν ταμπού μπορεί να μη νιώθουν ότι δικαιούνται την απόλαυση» αναφέρει η Πάτι Μπράιτον, συγγραφέας του The Art of Sex Coaching (Η τέχνη της σεξουαλικής συμβουλευτικής). Όταν ακούς αυτή την ενοχλητική φωνή («Το σεξ είναι αμαρτία!»), αντιστάθμισέ τη με τη φράση «Μου αξίζει να ικανοποιηθώ».
 
- Χάπια ή αλκοόλ
Κάποιες ουσίες που φτιάχνουν τη διάθεση μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο. Ορισμένα χάπια ή το αλκοόλ επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, οπότε, όσο κι αν ερεθιστείς, ίσως να μη φτάσεις στην κορύφωση. Το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να σου χαλάσει τη διασκέδαση μειώνοντας την τεστοστερόνη που προκαλεί τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Μίλησε με το γιατρό σου και βρείτε μία μέση λύση.
 
- Έλλειψη επικοινωνίας
Η συζήτηση για το τι σε ανάβει μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ευάλωτη. Όμως, είναι σημαντικό να καθοδηγήσεις το σύντροφό σου. Για να μειώσεις την αμηχανία ή το φόβο, κάνε πρόβα μόνη σου μπροστά στον καθρέφτη. Θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φανταζόσουν.
 
- Υπερβολικό στρες
Η κορύφωση απαιτεί συγκέντρωση, γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η στοίβα με τους λογαριασμούς σε αποσπά. Οι ενήλικοι χρειάζονται ένα χαλαρωτικό τελετουργικό για να προετοιμαστούν για σεξ: πριν πέσεις στο κρεβάτι, αφιέρωσε 20 λεπτά σε μια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως ένα ζεστό αφρόλουτρο ή λίγη γιόγκα.