Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Οι αιτίες που δεν κάνουμε σεξ !!


Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι- από την έλλειψη χρόνου, την αύξηση του βάρους, την αναιμία… μέχρι και την υπερφόρτωση της κρεβατοκάμαρας με gadgets- που απομακρύνουν τη διάθεση για σεξ.
Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τρόποι να εξαλείψεις τις αιτίες που σου... καταστρέφουν την απόλαυση.

- Το κρεβάτι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για σεξ και ύπνο. Πετάξτε από πάνω ό, τι περιττό, όπως laptop και κινητά. Όλη αυτή η τεχνολογία και οι περισπασμοί προκαλούν αϋπνία και βάζουν τη σεξουαλική ζωή στον πάγο.

- Αρχίζεις να παίρνεις αντισυλληπτικά για να απολαμβάνεις το σεξ χωρίς έγνοιες, αλλά τελικά η χρήση τους μειώνει τη σεξουαλική σου διάθεση. Γιατί; «Τα αντισυλληπτικά περιέχουν οιστρογόνα που αυξάνουν την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, της φυλοδεσμευτικής σφαιρίνης (SHBG)» εξηγεί ο Μάικλ Κράιτσμαν, ιατρικός διευθυντής Σεξουαλικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Hoag της Καλιφόρνιας. Η εν λόγω πρωτεΐνη μπορεί να δεσμεύσει την τεστοστερόνη, επηρεάζοντας τη σεξουαλική σου διάθεση. Άλλα φάρμακα που ασκούν παρόμοια δράση είναι αυτά που ελαττώνουν την πίεση, απομακρύνουν το άγχος, καταπραΰνουν από την καούρα αλλά και τα αντικαταθλιπτικά. Μίλα με το γιατρό σου και βρείτε τρόπο να ξαναβρείς τη χαμένη σου λίμπιντο.

- Είναι μέρες που οι 24 ώρες δε φτάνουν για τις υποχρεώσεις σου. Εκτός από εξάντληση, το στρες της σύγχρονης ζωής προκαλεί ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν τον κύκλο σεξουαλικής αντίδρασης του σώματός σου. «Διαχειρίσου το χρόνο σου με τέτοιον τρόπο ώστε να το χωρέσεις (σεξ) στο πρόγραμμα. Επιπλέον, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο» προτείνει η Λίντα Ντε Βίλερς, συνεργάτης Υγείας και ψυχολόγος σε θέματα σεξ στο Λος Άντζελες.

- Πολλές γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να πειραματιστούν σεξουαλικά, αν είναι υπέρβαρες ή αν το σώμα τους άλλαξε λόγω της εγκυμοσύνης. Ρώτησε το σύντροφό σου ελεύθερα για το τι του αρέσει στο σώμα σου. Οι φιλοφρονήσεις του θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

- Γυναίκες που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως η ινομυαλγία, η αναιμία, ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μπορεί να μην έχουν όρεξη, εξαιτίας της κούρασης ή του σωματικού πόνου. Τέλος, οι γυναίκες που έχουν διαβήτη ενδέχεται να εμφανίζουν χαμηλή ικανότητα λίπανσης ή χαμηλή διέγερση. Μόλις διαπιστωθεί πρόβλημα στο θυρεοειδή ή αναιμία και θεραπευτεί, οποιαδήποτε σχετιζόμενα συμπτώματα υποχωρούν.