Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Φόρο στις ιερόδουλες

Φόρο στις ιερόδουλες επέβαλε η πόλη Ντόρτμουντ, προκειμένου να περιορίσει το έλλειμά της που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για τον "Φόρο απόλαυσης", σύμφωνα με τον...... οποίο κάθε ιερόδουλη θα πρέπει να αγοράζει ένα εισιτήριο αξίας 6 ευρώ για να μπορεί να ασκεί καθημερινά το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα πληρώνει βαρύ πρόστιμο.
Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε εκδόθηκαν τα "μαγικά χαρτάκια". Μέσα σε ένα χρόνο, η πόλη αναμένεται να εξοικονομήσει 750.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης "υπήρχαν σκέψεις για διάφορους φόρους που σχετίζονται με το σεξ, ωστόσο ο συγκεκριμένος θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός".
Μια εναλλακτική πρόταση, ήταν όποιος πελάτης έμπαινε στην "κόκκινη περιοχή" του Ντόρτμουντ να πληρώνει 1 ή 2 ευρώ, αλλά μετά από αντιδράσεις δεν υιοθετήθηκε.
Τέτοιοι φόροι δεν είναι ασυνήθιστοι στη Γερμανία, όπου η πορνεία είναι νόμιμη και οι εργαζόμενες φορολογούνται κανονικά.