Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Παράξενο πλάσμα στο Λίβερπουλ!!


Όπως φάνηκε το πλάσμα από το Google Earth, σε προβλήτα του Λίβερπουλ στις 19 Δεκεμβρίου του 2010. 

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Λίβερπουλ της Αγγλίας, το οποίο πυροδότησε εικασίες για την ύπαρξη ενός γιγάντιου καρχαρία.
 
Το πλάσμα εντοπίστηκε από τον Simon Hoban, DJ του ραδιοφώνου, που είχε κοιτάξει στο Google Earth.Η εικόνα παρουσιάζει ένα πλάσμα της θάλασσας με κυρτό σώμα, ρύγχος και θωρακικά πτερύγια στα πλευρά του.Η Daily Mail ανέφερε ότι το πλάσμα ήταν πιο μεγάλο από ορισμένες βάρκες που φαίνονταν δίπλα του. 

Το αντικείμενο που φάνηκε στην αποβάθρα Albert στο Merseydide, δημιούργησε ερωτηματικά στη θαλάσσια βιολογία για την παρουσία του στα παγωμένα νερά της περιοχής.
 

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να ήταν καρχαρίας ενώ άλλοι είπαν ότι θα μπορούσε να ήταν ένα απλό jet ski.
Ο Τομ Κόρνελ, βιολόγος των θαλάσσιας ζωής, δήλωσε ότι πρόκειται για καρχαρία που ‘βολτάρει’ στην ακτή αλλά δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους.«Παρότι είναι ασυνήθιστο οι καρχαρίες που ζουν γύρω από τα τροπικά νησιά, να παρουσιάζονται εδώ, εντούτοις δεν είναι πρωτόγνωρο», είπε ο Κόρνελ.Ο Κόρνελ, ωστόσο, ανέφερε ότι «το ζώο, πιθανόν να έψαχνε μέρος για να πεθάνει».