Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Έχει αλλεργία στο...νερό!!


Το δράμα που ζει μια νεαρή κοπέλα, στην Αυστραλία, η οποία είναι αλλεργική στο νερό περιέγραψε με δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης.
Η Άσλεϊ Μόρις, που σπουδάζει δημοσιογραφία δεν μπορεί να κολυμπήσει, ή να κάνει μπάνιο, λόγω αυτής της αλλεργίας. Στην παραμικρή επαφή της με το νερό γεμίζει εξανθήματα...

«Αν και τα εξανθήματα δεν διακρίνονται εύκολα, εντούτοις το δέρμα μου αλλάζει χρώμα και με δείχνει σαν…πεθαμένη. Το χειρότερο είναι ότι πάσχω από φοβερή φαγούρα και συχνά ματώνω το κορμί μου από το ξύσιμο. Για δυο ώρες μετά από οποιαδήποτε επαφή με το νερό δεν μπορώ να πάω πουθενά».

Η Άσλεϊ Μόρις, είναι ακόμη αλλεργική και στο ίδιο της τον ιδρώτα, αφού της δημιουργεί εξανθήματα! «Έτσι», λέει, «σπανίως βγαίνω έξω, δεν κάνω κανένα σπορ πλέον και φυσικά δεν κολυμπώ».

Πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν πίνει νερό. Η 19χρονη κοπέλα από τη Μελβούρνη έγινε αλλεργική στο νερό όταν πήρε μια μεγάλη δόση πενικιλίνης στην ηλικία των 14 ετών! Η νεαρή φοιτήτρια είναι μεταξύ των πέντε ατόμων στον κόσμο που πάσχουν από την ανίατη ασθένεια Aquagenic Urticaria.

Η ίδια λέει ότι αναγκάζεται συνέχεια να κρατά ομπρέλα, να βάζει σεντόνι ανάμεσα σε αυτήν και τον φίλο της όταν κοιμούνται, δεν τον πλησιάζει όταν ιδρώνει και μένει στο σπίτι όταν κάνει ντους μέχρι να φύγουν τα εξανθήματα!
Δηλώνει πάντως ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για την ζωή της και το μέλλον της.