Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Οι άνδρες συγχωρούν την απιστία… με γυναίκα!!


Και όμως ένας άνδρας μπορεί να συγχωρήσει την απιστία… αρκεί το τρίτο πρόσωπο να είναι γυναίκα! Αυτό προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Αντιθέτως οι γυναίκες, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους αν η πέτρα του σκανδάλου ήταν άνδρας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση και να αναλογιστούν τις αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι μισοί άνδρες μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με το ίδιο φύλο, ενώ μόλις το 22% απάντησε ότι θα συγχωρούσε την απιστία με άνδρα.
Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησε ότι δεν θα χώριζε, αλλά το 21% θα χώριζε αν τις απατούσε με άνδρα.
Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν αυτό τον μήνα στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλιας.
Οι άνδρες νιώθουν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους».