Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι γυναίκες θέλουν μυστήριo!!

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι γυναίκες θέλουν να βασανίζονται στις σχέσεις… Μια νέα μελέτη δείχνει πως το αδύναμο φύλο έλκεται από τους άντρες των οποίων τα συναισθήματα παραμένουν μυστήριο!

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science», ομάδα φοιτητριών κλήθηκε να σχολιάσει τα προφίλ ανδρών στο Facebook.
Οι ερευνητές τους είπαν πως οι άντρες είχαν δει τα δικά τους προφίλ και τις είχαν χαρακτηρίσει όμορφες ή μέτριες, ενώ κάποιοι δεν είχαν δώσει χαρακτηρισμό διότι δήλωσαν πως δεν είναι σίγουροι εάν οι γυναίκες τους άρεσαν ή όχι.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους άντρες των οποίων την γνώμη για τις ίδιες δεν ήξεραν.
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς ότι «η αμφιβολία αφήνει ένα κορίτσι να αναρωτιέται, με αποτέλεσμα να το σκέφτεται διαρκώς», απαντά η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Έριν Γουϊτσερτς, από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.
Για τους άντρες, το εύρημα πρακτικά σημαίνει ότι, αν θέλουν να κατακτήσουν μια γυναίκα, δεν πρέπει να «πέφτουν» με τα μούτρα, αλλά να αφήνουν μικρές ενδείξεις ότι την θέλουν ως κάτι περισσότερο από απλή φίλη, ούτως ώστε να παρακινούν το ενδιαφέρον της, συνιστά η δρ Γουϊτσερτς.