Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το πρώτο "internet-car" !! (Βίντεο)

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκίνητου στη Γενεύη το πρώτο "internet car" το οποίο έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Facebook και το Twitter!

Ο λόγος για το Rinspeed BamBoo της ομώνυμης Ελβετικής εταιρίας. Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από από την αφαιρούμενη πάνινη οροφή δύο τμημάτων, το λιτό και απλό εσωτερικό και της ιδιότυπης σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών της ΑΕΖ.

Επίσης στην εμπρός γρίλια υπάρχει μια οθόνη όπου μέσω ενός συστήματος ονόματι Identiface προβάλλει το status του ιδιοκτήτη στο Facebook. Μια οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αναλαμβάνει το...
social networking από το εσωτερικό!

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές το επαναστατικό αυτό αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι στους δρόμους σε λιγότερο από 18 μήνες. Ο εκπρόσωπος τύπου της Rinspeed αναφέρει χαρακτηριστικά "Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποφευχθεί ο οδηγός να αποσπάται από τα κείμενα και μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου."
Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που έχουν δώσει στο Bamboo είναι πως με ευκολία μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί εκτός από internet car, beach car, μια που η κίνηση του στην παραλία γίνεται με μεγάλη ευκολία και η κατασκευή του θυμίζει buggy αυτοκίνητα.