Κυριακή 15 Μαΐου 2011

10χρονος λαθρεπιβάτης ταξίδεψε 620 μίλια... προς λάθος κατεύθυνση...!

Εξακόσια είκοσι μίλια προς τη λάθος κατεύθυνση ταξίδεψε ένα 10χρονο αγόρι από τη Βολιβία, θέλοντας να δει τη μητέρα του...



Ο 10χρονος Φράνκλιν Βίλκα Χουανάκο ήθελε να φτάσει στην Cochabamba, όπου βρισκόταν η μητέρα του, μετά την έκτιση ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κάποια στιγμή εντόπισε μία πολύ καλή κρυψώνα, για να ταξιδέψει χωρίς να τον δει κανείς... ένα κιβώτιο στο μέγεθος ούτε λίγο ούτε πολύ ενός ανθρώπινου σώματος, πάνω από τις ρόδες ενός φορτηγού, που για κάποιο λόγο πίστεψε ότι θα είχε τον ίδιο προορισμό με εκείνον. Κι έτσι, ο μικρός λαθρεπιβάτης “επιβιβάστηκε”... μόνο που το φορτηγό είχε κατεύθυνση την πόλη Iquique, στη βόρεια Χιλή. Ο οδηγός του φορτηγού μάλιστα δεν αντελήφθη την παρουσία του 10χρονου, ούτε όταν έφτασε στον προορισμό του, δύο μέρες μετά.

“Ήθελα να δω τη μαμά μου”, είπε ο μικρός σε τηλεοπτικό σταθμό της Χιλής.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν πολύ τυχερός που επιβίωσε, χωρίς νερό και τροφή, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι κι ένα πουκαμισάκι, στο ταξίδι του μέσα από τις βολιβιανές Άνδεις, όπου η θερμοκρασία τη νύχτα πέφτει κάτω από το μηδέν. Τον 10χρονο εντόπισε τυχαία μία γυναίκα να περιπλανιέται στην περιοχή Alto Hospicio, που συνορεύει με την Iquique, προορισμό του φορτηγού, και τον πήρε μαζί της στο σπίτι. Το αγόρι μένει προς το παρόν με τη γυναίκα που το βρήκε, με τη βοήθεια όμως Βολιβιανού αξιωματούχου, θα μεταφερθεί στο μέρος, όπου ζει η μητέρα του. Οι γονείς του 10χρονου είναι χωρισμένοι και ο μικρός ζούσε με τον πατέρα του στη Βολιβία, ενώ η μητέρα του, που αποφυλακίστηκε πριν από ένα μήνα, εργάζεται στην ύπαιθρο, λίγο έξω από την Cochabamba.