Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σεξ στα 16 και χωρίς προφυλάξεις κάνουν οι Ελληνίδες!!

Στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών γνωρίζουν το σεξ τα κορίτσια στη χώρα μας χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 – 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12)...

Το 85% των κοριτσιών χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι. Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ οι τέσσερις στις δέκα είχαν θετικό test Παπανικολάου.

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση του 48ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου.

Επίσης, στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα) και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.

Το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 23 Μαΐου 2010 στη Μύκονο και αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός, αναφορικά με την υγεία των παιδιών.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 παιδίατροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 700 και πλέον επιστημονικών εργασιών.

Θα συζητηθούν πολλά άλλα θέματα, όπως τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, η υπερκατανάλωση φαρμάκων από παιδιά χωρίς συνταγή γιατρού, η κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους, η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Διαδικτύου, η βίαιη - επιθετική συμπεριφορά των εφήβων.

Εκτενής αναφορά θα γίνει και στους εμβολιασμούς, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική μείωση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το πανδημικό εμβόλιο.